Slide background

Hoe ziet het onderzoek er uit?

smartphone social mediaWij maken gebruik van moderne onderzoeksmethodes. Jongeren gebruiken bijvoorbeeld hun eigen smartphone. Dat maakt meedoen aan het onderzoek leuk en makkelijk.

In het schooljaar 2019/2020 ziet het onderzoek er als volgt uit:

  • Deel 1 – Schoolbezoek

Bij de start van het onderzoek brengen wij een bezoek aan de school van uw kind. Tijdens dat schoolbezoek vult uw kind een vragenlijst in op een tablet die wij meebrengen. Onderwerpen die aan bod komen zijn social-mediagebruik, welzijn, en verbondenheid met ouders en klasgenoten.

  • Deel 2 – Smartphone app

Deel 2 van het onderzoek duurt 3 weken. Tijdens die weken ontvangt uw kind elke dag 6 korte vragenlijsten op zijn/haar eigen smartphone. Het invullen van de vragenlijst duurt telkens ongeveer 2 minuten. Dit zal nooit tijdens lestijden zijn!

Daarnaast meet een andere app, als uw kind een Android telefoon heeft, hoe vaak en hoelang uw kind bepaalde apps op zijn/haar telefoon gebruikt.

Hier vindt u een voorbeeld van een dag met de smartphone app.

  • Optioneel deel: Interview

Na afloop van het onderzoek zouden wij graag nog een aantal jongeren interviewen over hun social-mediagebruik om nog beter inzicht in te krijgen in de verzamelde gegevens. Dit onderdeel is optioneel en hiervoor vragen wij aparte toestemming.

  • Herhaling

Na 6 maanden zullen wij deze stappen herhalen. In de 6 maanden ertussenin zullen wij uw kind elke 2 weken een korte vragenlijst sturen om belangrijke veranderingen te kunnen blijven meten.

 

Benieuwd hoe wij omgaan met de privacy van uw kind? Klik dan hier.

Dit project wordt gefinancierd door de NWO-Spinoza premie, toegekend aan Patti Valkenburg

nwo2uva logo